top of page

Van keeper naar spits; Topper van de week

In de 'Topper' van de week kiezen wij van Top! iedere week een topper. Deze topper heeft het verdiend om even in het zonnetje gezet te worden. De winnaar van deze week heeft een bijzonder verhaal. Nathalie Bus tegenwoordig speelster bij SJO V.V. Zeddam/St. Joris heeft een niet veel voorkomende positie wissel begaan en met succes.

Keeper.

De club waar Nathalie bij speelt is een fussie club wat inhoudt dat twee clubs samen zijn gegaan. V.V. Zeddam en St. Joris braamt spelen samen onder de naam SJO. V.V. Zeddam/ST. Joris. Het team waar Nathalie in voetbalt is een hecht team en de meiden spelen al zo'n 10 jaar samen. Nathalie heeft tot aan dit seizoen altijd in de goal gestaan. Met haar 1.65 was ze behoorlijk klein voor een keeper. Dit was echter absoluut niet terug te zien in haar keepen. Hoe hoog de ballen ook kwamen Nathalie zat altijd goed. Ze verbaaste haar team weekelijks wanneer ze weer op het juiste moment uit haar goal kwam en de bal verovererde. Dat er zo'n klein meisje in de goal stond heeft menig tegenstander op het verkeerde been gezet. Ook op het gebiedt van coachen is Nathalie altijd een steun voor haar medespelers. Vanuit de goal overzag Nathalie altijd het hele spel en hielp hiermee haar team.

De grote positie wissel.

Doordat de twee nu samen spelen heeft het team er een hoop nieuwe spelers bij. De eerst nog meiden A van V,V, Zeddam spelen nu samen met de meiden van St. Joris. Ze spelen nu in een dames competie op zaterdag. Doordat er bij het andere team ook een keeper zat, heeft Nathalie besloten haar plek af te staan. Op zaterdag 12-09-2015 was de eerste wedstrijd van het seizoen. Tijdens de voorbereiding was er nog niet gesproken over de nieuwe positie van Nathalie dus het was nog een verassing. In de kleedkamer voor de wedstrijd werd de opstelling bekend gemaakt. Het was vreemd voor Nathalie om haar naam niet als eerste te horen aangezien de keeper altijd als eerste genoemd wordt. Met spannign luisterde Nathalie naar de namen die genoemd werden. En daar kwam haar positie SPITS!!!. Dat was eigenlijk wel het laatste wat ze had verwacht.

De eerste wedstrijd in het veld.

Met aardige wat gezonde wedstrijd spanning en een paar tips van de coach liep Nathalie het veld op. Er werd afgetrapt en de wedstrijd begon. In het begin wist Nathalie niet helemaal waar ze moest lopen. Maar ze had de spits tenslotte 10 jaar vanuit haar goal kunnen bestuderen dus met die gedachten ging ze door. De eerste helft speelde het team een rommelig potje voetbal. In de rust werd het team goed toegesproken door de coach en met volle moet gingen ze het veld weerop (tussenstand 1-0 voor). De tweede helft werd er beter gespeelt en kwamen er meerdere acties van V.V.Zeddam/St. Joris. Met nog zo'n 20 minuten te spelen werd het nu wel tijd voor nog een goal. Birgit de snelle links buiten van het team zette een actie op met daaruit een geweldige voorzet. Daar stond Nathalie nu voor de goal inplaats van erin. Met haar ogen gericht op de bal.....

De wissels beginnen te juichen en alle speelster in het veld rennen naar haar toe. Haar eerste wedstrijd in het veld als spits en haar eerste goal is een feit. De wedstrijd eindigd met 2-0 winst voor de dames van V.V.Z/St. Joris.

Topper van de week.

Wij van Top! kunnen niet anders dan Nathalie verkiezen tot de topper van de week. Van 10 jaar keepen naar spits en meteen een doelpunt maken, dat noemen wij een TOP prestatie.

Liefs,

De Toppers van Top!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page